• Grey Facebook Icon
  • Grey Instagram Icon

Juweel op maat 

VAN VERHAAL TOT JUWEEL. 

Het mooiste aan dit vak vind ik het vertalen van jouw verhaal naar een juweel. Een sieraad siert de mens, geeft haar kracht en kan de drager zijn van een mooie herinnering. Jouw trouwring, geïnspireerd op het zilverpapiertje om het chocolaatje in dat cafeetje van jullie eerste afspraakje.  Een collier met een bijzondere steen gevonden op het strand op die mooie vakantie. Een ring gemaakt van het oude goud van oma die zij op haar beurt kreeg van háár oma. Een tak van zilver uit een bijzonder bos. Samen gaan we bekijken hoe we jouw wensen kunnen vertalen naar een uniek sieraad.  

Show More

Drie vriendinnen & een Bos

LIEFS UIT HAANWIJK

Deze zomer vond ik een takje in het bos van het Brabantse Haanwijk. Het takje liet ik gieten in zilver en maakte er drie broches uit. De broches dragen wij nu met veel trots als herinnering aan dit prachtige bos en klaar voor meer avonturen en een lange vriendschap met Atelier van Boom.

"Het is een prachtige broche, die ontzettend veel emotionele waarde heeft en dus zo uit de natuur komt. Puurder kan niet."

Door Marjolein Borgers

Marlieke 

Goud van oma met diamanten uit Nieuw Zeeland

Geluk & Lapis Lazuli.

EEN DANKJEWEL NA EEN GOEDE WERKRELATIE

Aan de keukentafel met een bloedkoraal. 

Tonnie kreeg een goude ring met een rode bloedkoraal van haar moeder. Haar moeder droeg deze ring altijd en daarom had Tonnie er bijzondere herinneringen aan. Samen hebben we een ring bedacht waar haar gezin van vier en waar de bloedkoraal in terug komt. Naast deze mooie opdracht maakte ik ook een broche voor haar. Ik vertaalde de vakrasana boom naar een broche, als Yoga docent draagt zij hem met trots. Aan de keukentafel bij haar thuis bewonderde zij haar ring toen deze klaar was.

Tonnie & de ring van haar moeder. 

Juwelen & crowdfunding

JUWELEN VOOR DE STILTE. 

In 2014 ontwierp ik voor het crowdfundigproject van 'Voor de Stilte' deze broches. 'Voor de stilte' is een documentaire gemaakt door Richard Dols. 

www.voordestilte.nl 

Babs & de zon

"Als verrassing voor mijn verjaardag kreeg ik van mijn lief een ring van Renske, speciaal voor mij ontworpen. Met als basis (op mijn verzoek) de natuur en met een prachtige edelsteen die past bij mij en bij hoe ik in het leven sta.

Ik droeg geen sierraden voordat ik deze ring kreeg, maar ik heb hem sindsdien iedere dag om. Hij zit perfect en is echt een deel van mij geworden. Bijzonder en mooi, bijzonder mooi."

Door: Babs Schuurmans

Dianne & een  haar herinnering

-Gelaserd in Zilver - 

Door Marieke Schellekens

Marieke & Boom

"Om iets niet te vergeten en iets te vieren. Iets van goud en iets van zilver. Iets van mij en iets van mijn dierbaren. Iets wat in duizendtal te vinden is in het bos. En een ontwerp van Renske dat al dat iets omgiet in een natuurlijk juweel."

Door Marieke Schellekens

Mama & Pensioen

Zilver met Maansteen. 

Voor mijn moeder maakte ik dit bijzondere collier voor haar Pensioen in 2016. Zij draagt het met veel trots. Een blad van zilver met een maansteen gekocht op mijn reis in India in 2014. 

De Parels van 'ons moeder' 

Twee zussen kwamen met de parels van 'hun moeder' Zij kenden hun moeder niet zonder de parels, altijd droeg zei deze. Nu zei was overleden, waren ze verdeeld over de zussen die deze op hun beurt dicht bij hun wilde blijven dragen. Verwerkt in een nieuw sieraad. 

" Blij met een dierbare herinnering aan moeder: haar parels in prachtige sieraden" 

Witgouden ring met bloedkoraal.